NPF-guiden

NPF-guiden ger dig en vägledning kring NPF - information om diagnoserna, hur man kan söka hjälp i samhället och vilka aktörer man kan vända sig till.

Rådgivning

Ibland kan det vara lite svårt att veta hur man ska gå till väga för att få den hjälp man behöver. Då kan det vara enklare att prata med en utomstående med erfarenhet.

 

Nationella hjälplinjen

 

Hjälplinjens telefonjour erbjuder psykologisk hjälp till människor i kris. De erbjuder ett första stödsamtal, men ingen behandling eller upprepad kontakt. I ett samtal kan man få hjälp med att sortera tankar och känslor och även få råd om hur man kan söka sig vidare för att få rätt hjälp. De som svarar är socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att stödja människor i kris.

 

Samtalet till Nationella hjälplinjen är kostnadsfritt och helt anonymt. Öppettider 13-22 alla dagar på telefonnummer 020-22 00 60.

 

1177 Vårdguiden

 

Om man behöver få ett snabbt svar på var man ska vända sig inom vården kan man ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177. Vid akuta behov, ring 112.


Källa: 1177.se och Hjalplinjen.se